مقالات آموزشی

هواساز هایژنیک

هواساز  هایژنیک (HYGIENIC)

هواسازهای هایژنیک که اصطلاحا هواسازهای بیمارستانی هم خوانده میشود گونه ای از هواسازهای DX به شمار میروند که برای تامین هوای تازه برای فضاهای تمیز مانند آزمایشگاهها و بیمارستانها طراحی شده اند. همانطور که از تعریف کلی هواسازهای DX  میدانیم در چرخه این هواسازها برعکس هواسازهای استاندارد آب عامل انتقال انرژی نیست  و مستقیما مبرد در خود هواساز وجود دارد و سیکل سرمایش در هواساز طی میشود و در نهایت هوای مناسب از آن خارج میشود.

مزیت قابل توجه این روش آن است که نیاز به چیلر و برج خنک کن از بین میرود و همچنین هدر رفت آب در برج خنک کن را نیز شاهد نخواهیم بود. از طرفی نصب و راه اندازی  در هواساز DX  بسیار ساده تر خواهد بود و تعمیرات و نگداری خاصی را نیز نیاز ندارد. در خصوص فضاهایی که نیاز به پاکیزگی هوا در سطح بالاتر از معمول میباشند استفاده از هواسازهای با تکنولوژی DX الزامیست و این هواسازها با نام هایژنیک شناخته میشوند . هوای تمیز باید شامل اکسیژن به اندازه استاندارد آن فضا باشد و عاری شده از دی اکسید و مونواکسید کربن. همچنین ویروسها و باکتری های مضر در این هوا نباید وجود داشته باشد. فضای داخل ساختمان هم ممکن است به دلیل نوع کاربری آن, تولید کننده ویروس یا موادی شیمیایی باشد که باید مطابق طراحی درست و زمانبندی مشخص کاملا تخلیه شود و با هوای تازه و فیلتر شده جایگزین گردد. برای اینکه هواساز هایژنیک چنین کارایی داشته باشد باید فضای داخلی هواساز طوری طراحی شود که جایی برای اجتماع میکروب ها وجود نداشته باشد تا در گذر زمان سبب آلوده شدن هوای عبوری شود.

در فضاهایی مانند اتاق جراحی و یا فضاهای آزمایشگاهی به دلیل اهمیت میکروب زدایی فضا، نوع فیلتر هواسازهای هایژنیک و تعداد دفعات تعویض هوا با هواسازهای استاندارد کاملا متفاوت است. در قسمت داخلی هواسازهای هایژنیک صداگیرهای قوی تری نسبت به هواساز های استاندارد وجود دارد و اجزای داخلی هواساز هایژنیک کاملا یکپارچه ساخته میشود به این شکل که جای هیچگونه درزی و خللی در آن دیده نمیشود . فیلترهای بکار رفته در هواسازهای استاندارد به طور معمول شامل یک پیش فیلتر یا بگ فیلتر و فیلتر کربن اکتیو میشود در حالی که در هواساز های هایژنیک فیلترهای مختلفی از جمله موارد ذیل بکار رفته است:

پیش فیلتر: که جذب ذرات گرد و غبار را به عهده دارد

فیلتر کربن اکتیو: عموما بوهای نامطبوع را جذب میکند.

فیلتر هپا: که انواع باکتری ها و ذرات معلق  تا قطر ۰.۳ میکرون را جذب میکند و حدود ۹۷.۹۹ از آلودگی را از بین میبرد.

فیلتر اولپا: که قدرت جذب ذرات معلق در هوا  تا قطر ۰.۱۲ میکرون را داراست

لامپ UV: که بوسیله اشعه ماورا بنفش قارچها و ویروسهای موجود در هوا تا حدود ۹۷.۵ درصد ازبین میبرد.

وجود این فیلترها و همچنین طراحی منحصربفرد کویل ها سبب میشود ما برای اتاقهای جراحی یا آزمایشگاهها و اتاق های تمیز هوایی کاملا پاک و استریلیزه داشته باشیم در حالی که برای فضاهای معمولی تنها پیش فیلتر در نظر گرفته میشود.

نکته : در مورد انتخاب هواساز هایژنیک باید به کلاس هواساز دقت کنید. هواسازهای هایژنیک از لحاظ استاندارد EUROVENT به کلاس های زیر طبقه بندی میشوند:

D:  درجه D1,D2,D3  نشان دهنده کلاس مقاومت مکانیکی دستگاه است.

L: درجه های L1,L2,L3 نشان دهنده  کلاس میزان نشت هوا از بدنه دستگاه است.

F: درجهای F9,F8,F7,F6 نشان دهنده میزان بای پس فیلترهاست.

T: درجه های T1,T2,T3,T4,T5 نشان دهنده میزان انتقال دما توسط هواساز است.

لذا هنگام خرید هواساز هایژنیک(HYGIENIC) حتما از کلاس های تعریف شده دستگاه اطلاع پیدا کنید.

بازگشت بە لیست

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *