مقالات آموزشی

چیلر تراکمی آب خنک

چیلر تراکمی آب خنک

نکات مهم در مورد چیلر:

چیلر ها در یک دسته بندی کلی به تراکمی و جذبی تقسیم میشوند. تفاوت این دو چیلر در انرژی ورودی آنهاست. انرژی ورودی چیلر تراکمی برق است و انرژی ورودی چیلر جذبی به طور معمول گاز یا بخار داغ، آب گرم یا هوای داغ (Direct exhaust)  میباشد.

عمده این انرژی صرف به حرکت در آمدن کمپرسور موجود در چیلر میشود. چیلر های تراکمی از لحاظ کندانسور موجود به دو نوع هوا خنک و آب خنک تقسیم میشوند. کندانسورهای هوا خنک همانطور که از نامشان پیداست توسط فن هایی هوا را به سیال موجود در کندانسور میدمند و سبب خنک شدن آن میشوند در حالی که در کندانسورهای آب خنک سیال توسط آبی که از برج خنک کن میاید خنک میشود.

اجزای چیلر تراکمی که ساده تر از چیلر جذبی میباشد شامل اواپراتور، کمپرسور ، کندانسور  و وصاله انبساطی میباشد.

نکات مهم در انتخاب چیلر:

– در انتخاب چیلر هوا خنک باید دقت شود که قیمت این چیلر گاهی تا ۱.۶ برابر قیمت چیلر اب خنک خواهد بود.

– استفاده از چیلر آب خنک در مناطق مرطوب به دلیل دمای نقطه شبنم بالا بازدهی پایین به همراه خواهد داشت لذا استفاده از چیلر هوا خنک در این مناطق منطقی تر است.

– برای انتخاب چیلر مناسب به طور کلی برای شرایط آب و هوایی منطقه ای مانند تهران میتوان گفت هر تن تبرید واقعی از چیلر حدودا ۳۰ متر مربع از یک بنای مسکونی با ارتفاع سقف ۳ متر را تامین میکند، با این حال برای بناهای بزرگتر نیاز به محاسبات دقیق با نرم افزار کریر میباشد.

– در انتخاب چیلر تراکمی دقت نمایید که کمپرسور از برندهای مطمئن انتخاب شود زیرا حساسترین بخش در چیلرهای تراکمی کمپرسور آن است و در صورت عدم دقت میتواند در طول زمان هزینه های گزاف را به شما تحمیل کند.

– بار برودتی که بسیاری از شرکتها به شما ارائه میدهند با بار برودتی واقعی اختلاف زیادی دارد لذا حتما از تناژ واقعی چیلر اطلاع پیدا کنید.تن تبرید چیست:مقدار گرمایی است که از یک تن آب در دمای صفر درجه از دست میدهد تا به یک تن یخ صفر درجه تبدیل شود.

COP: نشان دهنده نسبت سرمایش چیلر به انرژی ورودی است( برحسب KW )

مقایسه COP چیلرهای تراکمی و جذبی:

نوع چیلر چیلر تراکمی چیلر جذبی یک اثره چیلر جذبی دو اثره چیلر جذبی ۳ اثره
COP ۴.۵-۳.۵ ۰.۸-۰.۶ ۱.۲-۰.۹ ۱.۶-۱.۳

خلاصه ای از چرخه چیلر تراکمی:

این سیکل را از اواپراتور آغاز میکنیم. مایع مبرد که به دلیل عبور از وصاله انبساطی و فشار پایین در اواپراتور  (۰.۱۵psi) به بخار تبدیل میشود و حرارت مورد نیاز خود را از آب موجود در اواپراتور گرفته و بدین طریق آب خنک میشود (۵-۷ c) و این آب به ساختمان یا هواساز ،… فرستاده میشود. بخار مبرد به وسیله کمپرسورفشرده شده و با فشار و دمای بالا به کندانسور ارسال میگردد تا توسط آب رسیده از برج خنک کن یا فن موجود در چیلر هوا خنک ، خنک گردد و به صورت مایع به وصاله انبساطی فرستاده شود و با عبور از وصاله به اواپراتور ارسال گردد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *