مقالات آموزشی

فیلتر گاز خشک

فیلتر گاز خشک

فیلتر گاز خشک

فرآیندهای مختلفی در زدودن آلودگی های مختلف از گاز طبیعی دخالت دارند که از میان آن ها فرآیند فیلتراسیون دارای اهمیت زیادی است. استفاده از یک سیستم فیلتراسیون مناسب ضمن ممانعت از افت فشار جریان گاز و انسداد مجاری باریک در شبکه گاز رسانی، از صدمه به تجهیزات ایستگاه های کمپرسور، توزیع و تقلیل فشار از قبیل کنتورها،رگولاتورها و وسایل اندازه گیری و تجهیزات کنترلی جلوگیری می کند. جریان گاز ورودی به ایستگاه ها معمولا شامل مواد ناخالص مایع و جامد است که این ذرات گاهی اوقات می توانند باعث ایجاد مشکلات جدی در طول فرآیند پالایش تا مصرف گاز شوند، فیلتر سپریتورها برای زدودن ناخالصی هایی مثل گرد و غبار، ذرات آب و …. از گاز طراحی و ساخته می شوند.

بسته به نحوه قرارگیری در خط گاز این نوع فیلترها به دو صورت محوری و زاویه ای طراحی و ساخته میشود. در نوع محوری ورودی و خروجی فیلتر در یک امتداد و در نوع زاویه ای معمولا ۹۰ درجه دارد. علاوه بر این مواردی از قبیل جنس بدنه فیلتر،نوع اتصالات و جهت آن ها نیز سبب ایجاد تفاوت در این فیلتر ها می شود.

مخزن فیلتر از دو قسمت تشکیل شده است، قسمت اول که ورودی گاز است وشامل المنت هایی و یا مواد متخلخل است که قابل تعویض هستند و معمولا از جنس پلی پروپیلن،پلی استر و یا … می باشند و در ورودی روی یک تکیه گاه نصب می شوند و غالبا این المنت ها به صورت کاغذی و چین دار و یا محیط متخلخل می باشند. این المنت ها در دو نوع بیرون به داخل و داخل به بیرون ساخته می شوند.در نوع بیرون به داخل ذرات ناخالص گاز پس از برخورد با سطح بیرونی المنت از گاز جدا شده و گاز تمیز از داخل المنت به ادامه مسیر هدایت می شود، ناخالصی های مانده در بیرون المنت توسط شیر تخلیه زیر فیلتر به بیرون از فیلتر فرستاده میشوند. در نوع المنت داخل به بیرون گاز از داخل المنت وارد شده و ذرات ناخالص گاز پس از برخورد با دیواره داخلی المنت از گاز جدا شده ودر محفظه داخلی المنت انباشته می شود. گاز تمیز از قسمت بیرونی المنت برای ادامه فرآیند هدایت میشود. پس از تعویض المنت ذرات ناخالص موجود در المنت انباشته می شود، گاز تمیز از قسمت بیرونی المنت برای ادامه فرآیند هدایت می شود. پس از تعویض المنت ذرات ناخالص  موجود در المنت همراه با المنت از مخزن خارج می شود.

قسمت دوم فیلتر که توسط یک صفحه نگهدارنده از قسمت اول جدا می شود. این بخش شامل پره هایی است که با ایجاد اختلال در جریان،باعث خشک شدن گاز می شوند ودر نتیجه گاز خروجی که عاری از ذرات جامد و رطوبت است به بخش های دیگر ایستگاه منتقل می شود. برای هر دوبخش دستگاه، مخزن کوچکی جهت جمع کردن ناخالصی ها تعبیه شده است که در زیر فیلتر قرار میگیر.

علاوه بر این وسایل فرعی و اختیاری متعددی برای این فیلترها وجود دارد که استفاده از آن ها مزیت هایی از قبیل سهولت بررسی عملکرد فیلتر و باز کردن درب آن، محافظت از المنت فیلتر، نگهداشتن بدنه فیلتر، تخلیه گاز و … دارند شامل فشارسنج ، پایه های نگه دارنئه ، قفسه های ایمنی، سشیر و لوله تخلیه.

هنگامی که گاز وارد فیلتر می شود بر اثر برخورد با یک مانع ، سرعت آن به طور ناگهانی کاهش می یابد و ذرات سنگین جامد از جریان گاز جدا شده و پایین می افتد پس از آن گاز به محفظه اول یعنی قسمتی که المنت ها در آن قرار دارد وارد می شود و مواد جامد با حجم بالای ۱۰ میکرون و نیز رطوبت از آن جدا میگردد. مواد جامد ورطوبت در پایین مخزن جمع می شوند و از آنجا به مخزن جمع کننده که جهت جمع کردن ناخالصی ها است انتقال یافته و از شیر های خروجی خارج میشوند.

فیلتر گاز خشک آترون

۱.مجهز به درب سریع باز شونده

۲.مجهز به شیرهای Vent & Drain

۳.ساخته شده طبق استانداردIGS-M-PM-105 و استاندارد ASM sec VIII

بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *