مقالات آموزشی

مشعل جامد سوز

مشعل جامد سوز

مشعل جامد سوز

مقدمه:

همانطور که می دانیم برای سوزاندن،سوخت یا مواد سوختی نیاز است تا مواد سوختی به اکسیژن برسد و عامل اولیه احتراق (دما یا جرقه)جهت شروع واکنش سوختن مهیا باشد،واکنش احتراق یک واکنش شیمیایی گرمازا می باشد که در آن مواد سوختی(ترکیبات هیدرو کربنی)مانند گاز ، گازوئیل،بنزین ،مازوت و…. در واکنش با اکسیژن هوا محترق می شوند.

برای اینکه مواد سوختی به راحتی به اکسیژن برسند نیاز است که این مواد به صورت اتمایزه(ذرات ریز) درآیند که برای گاز نیاز به دستگاه جانبی برای اتمایزه کردن نمی باشد، ولی برای سوخت های مایع با روش های مختلف نظیر استفاده از پمپ (فشار) و نازل یا کپ دوارو… این عمل انجام می شود تا واکنش احتراق بهتر انجام شود در واقع با این روش شانس رسیدن اکسیژن به مواد سوختی را افزایش می دهیم.

برای سوختن مواد سوختی جامد باید روشی استفاده شود تا شانس رسیدن اکسیژن به مواد سوختی افزایش یابد که در طرح این شرکت تدابیری جهت احتراق کامل و مناسب برای سوخت های جامد انجام شده است که بسته به ظرفیت و توان حرارتی مشعل و نوع کاربرد از این طرح ها استفاده قرار می گیرد. مهم ترین پارامتر این طرح به صورت کل ، اتوماتیک بودن کل مشعل و نیز قابل استفاده بودن این نوع مشعل ها مانند دیگر نوع مشعل ها با(سوخت مایع و گاز) می باشد. مشعل سوخت جامد این شرکت (مدلMVFS)شامل دو بخش (دو محفظه) احتراق می باشد، که محفظه اول جهت سوزاندن جامد و محفظه دوم آن جهت سوزاندن گازهای خروجی خامی که در مرحله اول نسوخته باشد در نظر گرفته شده است.

در این طرح پیش بینی شده است، هوای مورد نیاز احتراق در طی سه مرحله به سوخت برسد به طوری که بخش عمده سوختن در محفظه احتراق جامد سوز و در قسمت فوقانی این ناحیه بخش دوم هوارسانی صورت بگیرد ودر نهایت در بخش ثانوی محفظه احتراق هوای مرحله سوم وارد محفظه احتراق می شود که در واقع این ناحیه مانند after burner عمل می کند.

استارت این مشعل جهت شروع احتراق ابتدا به وسیله یک مشعل با سوخت گاز(پیلوت پری میکس) وارد عمل می شود ( این مشعل دارای سیستم ایمنی و تجهیزات کنترل کامل مطابق با استاندارد  nfpa-86میباشد) سپس مواد سوختنی(سوخت جامد)وارد محفظه احتراق می شود که میزان اولیه آن به صورت اتوماتیک از قبل تنظیم می باشد.

پس ازرویت شعله سوخت جامد توسط سنسور نوری مربوطه،پیلوت گازی از مدار خارج و سوختن سوخت جامد ادامه می یابد. میزان هوا و مقدار سوختی که برای ظرفیت مورد نیاز لازم باشد به وسیله سیستم کنترل دما و یا تجهیزات دیگری تعریف شده به دو صورت کنترل می گردد، با توجه به میزان کارکرد مشعل و نیز نوع سوخت (درصد خاکستر سوخت) بر اساس زمان کارکرد مشعل سیستم تخلیه خاکستر نیز عمل می کند که این بخش نیز به صورت پله ای ودائمی و اتوماتیک عمل می کند تا تخلیه خاکستر نیز به صورت اتوماتیک انجام شود.

بخش های مختلف مشعل با سوخت جامد شرکت آرامجی شامل:

*مخزن اولیه سوخت

*فن هوای احتراق

*سیستم تغذیه سوخت

*پیلوت پری میکس گاز سوخت

*تابلو برق فرمان و قدرت

*محفظه های احتراق

*سیستم تخلیه اتوماتیک خاکستر

*تجهیزات کنترلی

مشعل های دو گانه سوز (جامدسوز) آرامجی:

*مشعل با سوخت جامد-گاز شهری و مایع

*جامد- گازوئیل

*جامد- مازوت

مشعل های با سوخت جامد قابل جایگزین به جای مشعل های با سوخت گازی مایع در تمام کاربردها می باشد.

به طور مثال قابل استفاده در:

*کوره های پیشگرم نورد(پیشگرم بیلت و اسلب)

*کوره های پیشگرم فرج

*کوره های ذوب(ذوب چدن،فولاد،آلومینیم)

*کوره های پخت آجر

*کوره های پخت سرامیک

*دیگ های آب گرم-آب داغ و دیگ های بخار

*دیگ های روغن داغ

*دستگاه تولید هوا(گاز) گرم

و….

مشعل های جامد سوز آرامجی با انواع سوخت های جامد ذیل عمل می کنند:

*زغال سنگ

*تراشه های چوب

*براده ها و غبار های تولیدی در کارخانه های تولید MDF و نئوپان و …

*پلیت چوبی و ….

*زباله های جامد و خشک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *